Contact us

Govorimo HRVATSKI!

Salmon

Well-known member
Vjerujem u Hrvatsku na Euru 2012! Mozda grupa jest teska, ali imaju sanse. :)

vatroslav_cro

Active member
Croatia/ Kroatien/ Croatie/ Croacia/ Croazia/ Hrva
Ja ću se nadati najboljem, no kao i u svemu, neću očekivati ništa što nije realno....istina jest da vrlo često protiv jačih protivnika bolje igramo, nadam se da će se to očitovati i na Euru u Gdanjsku, odnosno Poznanu...toliko o tome

Salmon

Well-known member
Evo sto monitor.hr pise o izvlacenju:

"Imamo šansu za prolaz i u to svi moramo vjerovati. Bit ću razočaran ne uđemo li u četvrtfinale", izjavio je izbornik Slaven Bilić nakon ždrijeba za Euro 2012 (Hrvatska s Španjolskom, Italijom, Grčkom). Prvu utakmicu igra se protiv Irske, a kaže Bilić - "Prva je najvažnija, ona ti daje polet, ili te nepovratno uzdrma". "Imamo utakmice koje ne mogu biti veće, to je fenomenalno", dodao je još.

Ovo potpuno mogu podrzavati, nek bude kako bude.

vatroslav_cro

Active member
Hrvatska je danas potpisala pristupni ugovor s Europskom Unijom. Od 1. srpnja 2013. postaje punopravna članica, 28. po redu, a hrvatski jezik 24. službeni jezik Unije.

Salmon

Well-known member
A u Srbiji su neki za vrijeme potpisa spaljivali zastavu EU. :?

vatroslav_cro

Active member

Neću komentirati jer će se pogrešno shvatiti....međutim, da budem do kraja iskren, nisam još siguran u to što će nam ta EU donijeti....koliko tu može biti dobroga.....strah me visokih cijena za koje kažu ekonomisti da su ulaskom u EU neminovne, odnosno neizbježne. To neće biti dobro, ja jesam optimist, no uzme li se u obzir da plaće vjerojatno neće rasti do tada, ne znam što da mislim...situacija je već dovoljno loša i sada, a vidimo i kroz što Unija trenutačno prolazi.

Scooby

Well-known member

Jao zastavu spalila grupica članova Radikala, njih ionako niko ne uzima za ozbiljno.

Čestitke Hrvatskoj na budućem članstvu. Što se mene tiče ja sam svakim danom sve veći skeptik po tom pitanju (mislim na EU). Rumunija i Bugarska su u EU već par godina a gore žive od nas tristi puta, isto je i u Poljskoj, Latviji, Litvi. Grčka grca u dugovima, Italija, Portugal, Irska bla bla

Imam osećaj da su jedine dve zemlje koje imaju korist od te unije Nemačka i Francuska i da podržavaju širenje samo da bi mogli da nastave da muzu ove male zemlje. Zato i jesu protiv članstva Turske - ipak je to prevelika "krava" da bi se dala tako musti.

U svakom slučaju čestitke još jednom. Ja se iskreno nadam da će moja zemlja da sačuva svoju nezavisnost od svih, pa i od EU-a

vatroslav_cro

Active member
Jao zastavu spalila grupica članova Radikala, njih ionako niko ne uzima za ozbiljno.

Čestitke Hrvatskoj na budućem članstvu. Što se mene tiče ja sam svakim danom sve veći skeptik po tom pitanju (mislim na EU). Rumunija i Bugarska su u EU već par godina a gore žive od nas tristi puta, isto je i u Poljskoj, Latviji, Litvi. Grčka grca u dugovima, Italija, Portugal, Irska bla bla

Imam osećaj da su jedine dve zemlje koje imaju korist od te unije Nemačka i Francuska i da podržavaju širenje samo da bi mogli da nastave da muzu ove male zemlje. Zato i jesu protiv članstva Turske - ipak je to prevelika "krava" da bi se dala tako musti.

U svakom slučaju čestitke još jednom. Ja se iskreno nadam da će moja zemlja da sačuva svoju nezavisnost od svih, pa i od EU-a

Neovisnost će ti sačuvati oni za koje bude "interes" drugih da sačuvaju....manje više onu punu neovisnost imaju, kao što si rekao, Njemačka, Francuska, još možda nekoliko većih zemalja članica, ostali su svi "ovisni" na ovaj ili onaj način. To je utopija da netko ima neovisnost....

Milos-BC

Well-known member
Iskreno, ja sve manje verujem u Evropsku Uniju. Da ne nabrajam razloge. Voleo bih da i Hrvatska i mi udjemo brzo (mada mi sigurno necemo), ali nece se resiti goreci problemi ni tada. Korupcija, nezaposlenost, nizak zivotni standard......sve su to neke stvari koje su prisutne i kod nas i kod vas, a uprkos velikom iznosu novcanih sredstava koji se dobija, pristupanjem uniji, ja sam prilicno skeptican i ne mislim da je to dovoljno da resi ove probleme, koji iz korena ne valjaju.

Kad je nesto u sistemu pogresno, tu su jako radikalne promene neophodne......i cesto se i ne izvrsavaju. Zato smo i jedni i drugi medju prvima po odlivu mozgova iz zemlje. Najveci kapaciteti nam odlaze van zemlje, dok oni koji ne mogu ostaju i kukaju. A tesko se zivi, svi znamo kako.

vatroslav_cro

Active member
Nina za Hrvatsku u Bakuu! Yes!
To! U svakom slučaju između nje i one Rozge biram - NINU! Kulturna djevojka, obrazovana (glazbeno), lijep glas (i stas) ;) većinom ugodne i dobre pjesme....pa eto ja se nadam da će i ova biti takva!:)

Last edited:

vatroslav_cro

Active member
Oooooooo samo sekund molim lijepo! Molim da se ne vade moje riječi iz konteksta! Ne radi se o blaćenju nego samo želim reći da mi Jelenina glazba NE ODGOVARA za Eurosong a ne samo meni nego i mnogima (većina njezinih pjesama SADA NAPROSTO NE BI prošla )! Možeš se ljutiti na mene, ali VEĆINA ESC publike jedva da išta zna o njoj. Ja NE KAŽEM da i Jelena nije imala lijepih pjesama, ali kad je pjevala u Magazinu (npr. 1999. i stvar "Kasno je" - e to je po meni, bila stvar za Eurosong, neki se neće možda složiti s time) eto, na žalost nije prošla. Pa stvar "Aha"! TO je pravi pogodak! Pjesme kao "Bižuterija" jednostavno NISU za ovaj tip natjecanja kao što je ESC! A ona sad takve pjesme izvodi, većinom. Pa reži ti sad na mene, ali u pravu sam!
Danas ti za promidžbu na Eurosongu, tj. da bi uspio IŠTA učiniti NIJE dovoljno promovirati se samo u ovoj našoj dičnoj regiji, već se MORA ići malo dalje, tj. šire. A za Ninu IPAK IPAK malo više ljudi zna vani, na koncu, njezina pjesma (doduše obrada "I am so excited") bila je, čini mi se, 1998. godine na prvim mjestima TALIJANSKIH i nekih FRANCUSKIH radio - postaja. To je istina, Nina se ipak uspjela probiti! I na kraju, pogledaj komentare na članak na esctoday.com. Većina ljudi pozdravlja ovakav izbor izvođača i pjesme! Konkurencija je jednostavno takva i nema se što tu reći! Ja nikog ne dižem u nebesa (inače i nisam osoba koja to čini). Rumunjska je npr. htjela poslati Innu ali je ona odbila, ne znam točno što je bilo. Imam dojam da će puno zemalja poslati stvarno jake adute ove godine. Samo želim biti realan, to je sve i molim, bez ljutnje! :) Chill out!

Last edited:

kopachka

Well-known member
nema ljutnje, samo ne mozes ju zvati seljacom i onda ovako argumentirati da nemas nista protiv nje. nina je 1998. napravila hit, i bila je prva na radijskim postajama. npr. dana international je pobijedila te godine na eurosongu. znamo sto je postigla prosle godine. neka su ljudi zadovoljni izborom nine, i ja sam takoder, ali cisto ne mogu citati ovdje o tome kako je rozga uzasna za esc. preglede njenih pjesama na youtubeu (sto je danas postalo mjerilo uspjesnosti neke pjesme) moze dostici samo severina, a da joj napisu neku pjesmu iz doba magazina, mozda bi je i prvi poceo hvaliti. zato je bolje da prestanemo o tome razglabati, jer ne znamo ni kakvu ce nina pjesmu dobiti. mozda je upravo rozga mogla izvuci deblji kraj s pjesmom, ali otom potom, ove godine nina mora dati sve od sebe.

vatroslav_cro

Active member
I hoće, poznavajući nju:)
Nije ona neka prosječna pjevačićica nego etablirana estradna umjetnica i s tim ciljem se sto posto i prijavila na Eurosong, a ne zato što sad "nitko drugi nije htio", (npr. Jelena ili bilo tko drugi) pa je ona to baš zato prihvatila itd itd...nego je želja bila upravo to - pokazati ono NAJBOLJE što naša glazba ima za poslati na ESC. A ESC već godinama velikim dijelom pati od nedostatka ozbiljnijih pjevača i umjetnika, pa je red da netko malo uspostavi neku ravnotežu i stane na kraj ovom cirkusu od Eurosonga koji se sad događa (zadnjih desetak godna već). S time se moraš složiti:)

Last edited:
Top Bottom