Contact us

Μιλάμε Ελληνικά - It's all Greek to me!

greece

Active member
Γιατί θέλετε να φύγετε αμφότεροι ρε παιδιά ; :eek:

Δεν εχει να κανει με την Ελλαδα απλως η Πολωνια ειναι η αγαπημενη μου χωρα(μαζι με αλλες 8:lol: )

Αλλα καταλαβαινω οτι αυτος μπορει να θελει για οικονομικους λογους

EmperorG

Active member
Θυμάσαι, το NF μου ''Guns n' Roses vs. Nirvana''; :eek: Τώρα ανακάλυψα ότι είναι πραγματικά αντίπαλα αυτά τα συγκροτήματα. :eek:

lilka

Well-known member
Είναι λιγο άσχετο, αλλά δεν ξέρω που να ρωτήσω.....
Φέτος το καλοκαιρι θα πάω για διακοπές Πολωνία και σκοπεύω να κινήσω διαδικασίες για να μείνω για πάντα εκεί!!!! Ποιά είναι η γενική άποψη των Πολωνών για τους Έλληνες;;; μήπως έχει επηρεαστεί αρνητικά με όλα αυτά που εχουν συμβει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;;;

Δύσκολες ερωτήσεις βλέπω... ;) Δεν θα σου πω ψέματα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν Πολωνοί που παραπονιούνται για την κρίση στην Ελλάδα. Λένε πως οι Ελληνες μας “αρπάζουν” τα λεφτά μας, πως χορεύουν και γλεντάνε αντί να δουλεύουν κλπ. Αυτοί όμως είναι πολύ λίγοι. Γενικά οι γνώσεις ενός τυπικού Πολωνού για την Ελλάδα περιορίζονται σ’αυτό που έμαθε στο σχολείο για το αρχαίο ελληνικό θέατρο, την αρχαία Αθήνα, τον Σωκράτη κ.α. και μετά στον “Βίο και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”. Από την άλλη, η πλειοψηφία των Πολωνών λατρεύει την ελληνική κουζίνα, την ελληνική μουσική, την αισιοδοξία σας και τον πολιτισμό σας, και εκτιμά την πίστη σας στο Θεό και τον πατριωτισμό σας (στα δύο τελευταία σημεία μοιάζουμε πάρα πολύ). Φαίνεται επίσης να μας ενώνει η άδικη πολιτική της Γερμανίας προς τις δύο χώρες μας... Νομίζω ότι αν πας τελικά να ζήσεις στην Πολωνία θα βρείς κοινή γλώσσα με τους Πολωνούς πολύ σύντομα.

Εγώ προσωπικά αγαπώ την Ελλάδα. xheart

filiptheofolg

Member
Δύσκολες ερωτήσεις βλέπω... ;) Δεν θα σου πω ψέματα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν Πολωνοί που παραπονιούνται για την κρίση στην Ελλάδα. Λένε πως οι Ελληνες μας “αρπάζουν” τα λεφτά μας, πως χορεύουν και γλεντάνε αντί να δουλεύουν κλπ. Αυτοί όμως είναι πολύ λίγοι. Γενικά οι γνώσεις ενός τυπικού Πολωνού για την Ελλάδα περιορίζονται σ’αυτό που έμαθε στο σχολείο για το αρχαίο ελληνικό θέατρο, την αρχαία Αθήνα, τον Σωκράτη κ.α. και μετά στον “Βίο και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”. Από την άλλη, η πλειοψηφία των Πολωνών λατρεύει την ελληνική κουζίνα, την ελληνική μουσική, την αισιοδοξία σας και τον πολιτισμό σας, και εκτιμά την πίστη σας στο Θεό και τον πατριωτισμό σας (στα δύο τελευταία σημεία μοιάζουμε πάρα πολύ). Φαίνεται επίσης να μας ενώνει η άδικη πολιτική της Γερμανίας προς τις δύο χώρες μας... Νομίζω ότι αν πας τελικά να ζήσεις στην Πολωνία θα βρείς κοινή γλώσσα με τους Πολωνούς πολύ σύντομα.

Εγώ προσωπικά αγαπώ την Ελλάδα. xheart

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. :)

lilka

Well-known member
Δεν κάνει τίποτα. ;) Να σου πάνε όλα καλά όταν έρθεις να μείνεις!

Μιλάς πολωνικά; Αν δεν κάνω λάθος, κάπου έχεις ψράψει ότι είσαι Πολωνοέλληνας...;

filiptheofolg

Member
Δεν κάνει τίποτα. ;) Να σου πάνε όλα καλά όταν έρθεις να μείνεις!

Μιλάς πολωνικά; Αν δεν κάνω λάθος, κάπου έχεις ψράψει ότι είσαι Πολωνοέλληνας...;

Μιλάω αλλά όχι τέλεια. Δηλαδή μπορώ να διαβάσω εφημερίδα και να δω τηλεόραση αλλά όταν μιλάω κάνω κάποια εκφραστικά λάθη....Από προφορά τα πηγαίνω αρκετά καλά.... Πιστεύω μέσα σε μερικούς μήνες θα έχω βελτιωθεί.
Με λίγη θέληση όλα γίνονται, άλλωστε τα λατρεύω τα πολωνικά!!!! :)

lilka

Well-known member
Πολλή ελληνοπολωνική αγάπη νιώθω στον αέρα :lol: ;) Μ'αρέσει αυτό!

Top Bottom