Contact us

Napierdalamy po polsku

revallsay

Well-known member
Poniekąd sięz nimi zgadzam - stanowcze NIE dla ubijania masła i prania ciuchów...

lilka

Well-known member
Hmm, dlaczego nie widzę ostatniego postu w tym temacie, pozostawionego podobno o 18:44 przez revallsay?

Verjamem

Well-known member
Ja już swoje głosy mam, czyli póki co 1/3 polskiego jury jest zdecydowana :D Nie będę się bawił z trzema zestawami głosów w ScoreWIZ-ie i chyba spróbuję sobie w OpenOffice Calc podliczyć.

Rteger

Member
Ja mogę na 4.

A tak przy okazji - Pudelek już podchwycił temat technicznych prób do Eurowizji :lol:

Nieno, weź. Ja się boję tej strony jak Twitterowych profili Belieberek i Directionerek. Mroczna strona internetu ;_;

lilka

Well-known member
Ja się zawsze wku**iam jak widzę tam cokolwiek związanego z Eurowizją, bo albo widać że autor nie ma o konkursie zielonego pojęcia albo sobie po prostu kpi.

Rteger

Member
Ja się zawsze wku**iam jak widzę tam cokolwiek związanego z Eurowizją, bo albo widać że autor nie ma o konkursie zielonego pojęcia albo sobie po prostu kpi.

Tylko tam? Mnie się wydaje że ogolnie nasze media, zwłaszcza elektroniczne o wszelkich pojęciach niszowych mają zerową wiedzę, a researchu robić im się nie chce lub nie potrafia. Niezależnie czy chodzi o Eurowizję, rajdy samochodowe czy rozróżnienie Śląsk/Zagłębie ;)

revallsay

Well-known member
Hmm, dlaczego nie widzę ostatniego postu w tym temacie, pozostawionego podobno o 18:44 przez revallsay?

napisałam tak: Poniekąd się z nimi zgadzam - stanowcze NIE dla ubijania masła i prania ciuchów...

Podczymuję :p

Rteger

Member
A tak be te wu, ciągle 0 pkt od OGAE. Chyba znielubię tę organizację jeszcze bardziej xcheer

lilka

Well-known member
Tylko tam? Mnie się wydaje że ogolnie nasze media, zwłaszcza elektroniczne o wszelkich pojęciach niszowych mają zerową wiedzę, a researchu robić im się nie chce lub nie potrafia. Niezależnie czy chodzi o Eurowizję, rajdy samochodowe czy rozróżnienie Śląsk/Zagłębie ;)

Zgadzam się, ale napisałam o Eurowizji, bo już byliśmy przy tym temacie. ;) Natomiast co do OGAE, to chyba już nie mamy na co liczyć, a jeden tzw. "honorowy" punkcik nam niepotrzebny.

dogmeat

Well-known member
Otrzymanie 0 od OGAE należy przyjąć za punkt honoru. Synonimem dobrego gustu to oni nie są i nigdy nie byli :p

lilka

Well-known member
Przecież to żałosne :lol:

Verjamem

Well-known member
Dla mnie w sumie nawet nie jest źle. Można ją kilka razy przesłuchać i na drugą dziesiątkę finału się nadaje. Ale to wpychanie jej na siłę na pierwsze miejsce i cała ta chora otoczka jest żałosne, i już naprawdę mam tego dość.

Rteger

Member
Mnie się Undo bardzo podoba, jest moim stabilnym TOP 2 i tyle (a stabilnym top 1 Kallay-Saunders), ale daleki jestem od fanboyowania. I nie chciałbym, żeby Szwecja wygrała, nie mówiąc już o duńskim wannabe Bruno Marsie... ale jak już tak zeszło na przeceniane piosenki, to za cholerę nie mogę pojąć szału na Azerbejdżan i Armenię. Pierwsi - skrajnie nudna ballada, na miejsca 20-26. Drudzy - nie powiem, przyzwoita piosenka, ale... ona składa się z trzech części - przeciętna ballada, wyjątkowo irytujące dwudziestokrotne "you're not alone", wreszcie dubstepowa, kapitalna bomba. U mnie kręci się na granicy I i II dziesiątki, takiego szału nie jestem w stanie zrozumieć.

PS Pierwsze punkty od OGAE, 2 od Turcji (która dała też 4 Łotwie albo 0 Szwecji - wtf :D) xcheer

blue00eyes

Well-known member
A ja nie rozumiem fenomenu "Running". W każdym rankingu pierwsze miejsce, u mnie kręci się między 15-20. Miejsce "Undo" oczywiście zawyżone, ta piosenka tragiczna nie jest, ale nie na TOP 3. Azerbejdżan nudna ballada? Nie zgodzę się z tym, ja lubię takie klimaty, wokalistka ma ładny głos, nie ma przesady jak np. była w "Waterfall" - jakieś nieuzasadnione, sztuczne emocje.
Szczerze mówiąc w tym roku nie ma żadnej piosenki zasługującej na Grand Prix, ale trzeba wybrać jednak z tego co jest.

lilka

Well-known member
Moim zdaniem nadal Valentina jest najlepsza. Nie potrafię nawet wytłumaczyć dlaczego tak uważam, może po prostu dlatego że to takie typowo włoskie klimaty, które lubię. Szkoda, że piosenka zostanie zaśpiewana po angielsku...

Top Bottom